Ιλκέρ Τσαβούσογλουİlker ÇavuşoğluIlker Tsavousoglou

İlker Çavuşoğlu

İlker Çavuşoğlu Vis Juris Hukuk Şirketi’nin kurucu ortaklarından ve Rodop İli Barosu'na kayıtlı avukattır.

İlker Çavuşoğlu, Selanik Aristoteles Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezundur (2006). Stajyerlik dönemini Selanik'de başlayıp Batı Trakya’da tamamlamıştır. 2013 yılında, Trakya Demokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, uzmanlığı Yunan Medeni Hukuku olarak, Yüksek Lisans Diplomasını (LL.M.) kazanmıştır. 2014 yılından itibaren, avukat İlker Çavuşoğlu, Belçika’nın Ghent Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ve Doktora adayı pozisyonunda bulunmaktadır. Bunun yanısıra, aynı kurumun İnsan Hakları Merkezi’nin üyesidir. Aynı zamanda İlker Çavuşoğlu Avrupa Uluslararası Hukuk Cemiyeti’nin üyesi ve Amerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi’nin "Sharia Source" projesinin editörlerindendir.

Avukatlık mesleği çerçevesinde, İlker Çavuşoğlu, Medeni Hukuk ve özellikle Aile, Miras ve Eşya Hukuku davaları üzerine yoğunlaşmaktadır.

Akademik yönden, Uluslararası ve özellikle İnsan Hakları Hukuku İlker Çavuşoğlu’nun çalışma ve araştırma alanıdır. Modern hukukta, İnsan Hakları ve "Hukuki Çoğulculuk" yoğunlaştığı konulardan biridir. Bu çerçevede, Avrupa ve Yunanistan’da olmak üzere, İlker Çavuşoğlu, çeşitli organizasyon ve kongrelere katılmış veya çalışmalarının sunumunu gerçekleştirmiştir (Atina 2013, Bonn 2013, Oslo 2014, Trento 2016).