Ιλκέρ Τσαβούσογλουİlker ÇavuşoğluIlker Tsavousoglou

Ιλκέρ Τσαβούσογλου

Ο Ιλκέρ Τσαβούσογλου είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Eίναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006). Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Αστικό Δίκαιο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2013). Από το 2014 είναι υπoψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Universiteit Gent), στο Βέλγιο και μέλος του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Centre) του ίδιου ιδρύματος. Είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου (European Society of International Law/Société Européenne de Droit International) και συντάκτης του προγράμματος Sharia Source του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard University) των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων ασχολείται κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά με ζητήματα αστικού δικαίου με ιδιαίτερη έμφαση σε υποθέσεις οικογενειακού, κληρονομικού και εμπραγμάτου δικαίου.

Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη του διεθνούς δικαίου με έμφαση στο δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Νομικό Πλουραλισμό. Έχει λάβει μέρος σε σειρά από εκδηλώσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου και έχει παρουσιάσει τις ερευνητικές του μελέτες.

Ο Ιλκέρ Τσαβούσογλου ομιλεί και γράφει σε τρεις γλώσσες Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά ενώ γνωρίζει και λίγα Γερμανικά.